T’ajudem a recuperar-te de les seqüeles del Covid-19

Gairebé totes les persones que s’han vist afectades pel COVID-19 presenten seqüeles que afecten no només a nivell respiratori.

La majoria d’aquestes són reversibles després d’unes quantes setmanes, tot i que es calcula que un 15% dels afectats per aquesta malaltia presentaran limitacions (sobretot pulmonars) de forma permanent. Les principals afectacions seran pulmonars, musculars i càrdio-vasculars:

  • A nivell pulmonar els pacients es queixen de dificultat per “agafar aire” per omplir els pulmons i fatiga extrema.
  • A nivell muscular, s’aprecia de forma general una “debilitat” causada per la pèrdua de massa muscular associada a la falta d’activitat i/o períodes molt llargs d’enllitament.
  • A nivell càrdio-vascular, en molts casos, ens podem trobar amb pacients que han patit trombosis venoses i fins i tot algun ICTUS.

El fisioterapeuta serà el professional idoni per aplicar diferents tècniques per reeducar el patró ventilatori en aquelles persones que han patit una pneumònia. També pautarà programes d’exercici terapèutic individualitzat per retornar la capacitat de caminar, aixecar-se d’una cadira, o pujar i baixar escales per, així, recuperar les activitats quotidianes.

En tots aquest processos la fisioteràpia actua escurçant els temps de recuperació i
minimitzant les seqüeles definitives.

Si necessites més informació referent a aquest tema pots demanar-nos informació a:
📞 649546081
📧 sacalmsalut@gmail.com

Deja un comentario